Jackpot under bonusspel eller free spins

När man spelar på spelautomater så kan det hända att man vinner free spins. I följande inlägg kommer du att kunna läsa mer om hur det fungerar när man vinner free spins och hur man kan vinna dem. Det finns nämligen olika sätt på vilka man kan vinna free spins, men det finns en del saker som gäller generellt för alla snurr du får gratis. Det är dock viktigt att komma ihåg att free spins inte är samma sak som att spela gratis i demoversioner, men vi kommer till det senare.

Hur man kan vinna free spins
Det finns i princip endast ett sätt som man kan vinna free spins på, men man kan också få dem som gåva eller bonus. I spelen så vinner man free spins om man får tillräckligt många scattersymboler någonstans på hjulen. Det här är det klassiska sättet men det finns några få avvikelser. Om man istället får dessa genom bonusar eller kampanjer så är det alltså själva casinot som bjuder på några snurr gratis.

Vad är skillnad mellan free spins och ett ”bonusspel”?
Free spins gäller för spelautomater medan bonusspel är lite mer brett och kan innebära flera olika saker. En bonus kan man ju till exempel få genom att man spelat mycket och gjort insättningar regelbundet, medan free spins är vanligtvis något som man vinner. Man kan se free spins som en typ av bonusspel.

Hur fungerar det med vinster/jackpott under free spins?
När du spelar under dessa så kommer du antagligen att spela med samma insats som du hade när du vann dem. Det brukar dock vara så att om man vill ha chans på jackpotten så måste man göra den högsta insättningen per snurr för att kunna vinna högsta vinsten. Den högsta vinsten i ett spel kallas för jackpott. Du kan absolut vinna jackpott om du spelar under ett gratis snurr. Det enda du egentligen behöver hålla koll på är hur man vinner jackpotten. Det kan du läsa om i spelets instruktioner.

Skillnaden mellan att spela under free spins eller i demoversioner
När man spelar i demoversioner däremot så kommer man inte att ha chans till att vinna någon jackpott. Faktum är att man inte ens kommer kunna vinna några pengar eftersom man i det här läget inte har satsat några pengar. Det innebär alltså att man endast spelar på låtsas och det kan vara ett väldigt bra tillfälle att lära sig spelet på. Det finns ju spel som är lite mer avancerade och de kan ta lite längre tid att lära sig.

Mer valuta för pengarna
När man vinner free spins så kan man helt enkelt se det som att man får mer valuta för sina spelpengar. Insatsen som man spelar med under free spins är vanligtvis samma som den insatsen som man spelade när man vann dem. Det här är ett ypperligt tillfälle att få lite extra klirr i kassan om du skulle ha tur och vinna under dessa rundorna som du slipper betala.